✎ Edituj tuto událost na GitHubu

Pražské Pyvo #131

Sraz se konal ve středu 20. dubna 2022 v 19:00.
Kavárna Liberál, Heřmanova 6, 17000 → mapa (mapy.cz)

Potkáme se naživo, a to v kavárně Liberál v Holešovicích. Budou dvě přednášky, lightning talky a volná zábava.

We meet at the café Liberál in Holešovice. You can look forward to 2 presentations, lightning talks and chit chat.

Přednášky

Firmware v Pythonu pro SLA 3D tiskárny Prusa | Coding Prusa SLA 3D printer FW in Python

  • Vláďa Matěna

Potřeba vysokého rozlišení vedla k vývoji SoC s Linuxem pro 3D tiskárnu, kde bychom běžně našli pouze microcontroller. Tato přednáška popisuje, jaké to je vyvíjet firmware pro 3D tiskárnu v Pythonu.


Necessity to drive a high resolution display brought a SoC capable of running Linux into a 3D printer where one would usually find just a microcontroller. This talk describes what it is like to develop a 3D printer firmware mostly in Python.

Jak a proč dělám junior.guru | How and why I work on junior.guru

  • Honza Javorek

Dělám junior.guru, projekt pro začátečníky v programování. Začalo to jako nápad, který kdysi dávno padl mezi PyLadies u opékání špekáčků, dnes je to moje fulltime podnikání. Kdo jsou to ti začátečníci a proč pro ně dělám speciální komunitu? Jak celý projekt vytvářím tak, aby šel spravovat i v jednom člověku?


I work on junior.guru, a project for Czech and Slovak beginners in tech. It had started as a random idea among PyLadies during a campfire BBQ, today it's my fulltime business. Who are these beginners and why do I create a special community for them? How do I develop the project so that it's manageable in a single person?

Místo

Kavárna Liberál, Heřmanova 6, 17000

Další mapy: mapy.cz, Google Maps.