✎ Edit this event on GitHub

Brněnské Pyvo – Říjnové

The meetup took place on Thursday the 27th of October, 2022 at 19:00.
ArtBar Druhý Pád, Štefánikova 836/1 → map (mapy.cz)

Říjnové Pyvo tradičně v ArtBaru!


October Pyvo in ArtBar, as usual!

The talk will be in Czech this time.

Talks

Poetry a Conda v Plant.id

  • Jiří Řihák
  • Ondřej Veselý

Setuptools, pyenv, requirements.txt, setup.py, virtualenv, poetry, conda, pip, easy_install, PyPi, egg, wheel, pyproject.toml. Taky si nejste jistí co je co a nevíte co chcete používat? Povíme vám proč a jak používáme condu a poetry na správu prostředí a závislosti v našich projektech.

Jiří Řihák vystudoval matematiku a získal doktorát na Informatice MU, kde se zabýval adaptivními vyukovými systémy. Tam se naučil využívat python, ke zpracování a analýze dat, tvorbě webových systémů a strojovému učení. Tomu se věnoval i několik let v Seznamu ve výzkumném týmu a nyní uplatňuje své zkušenosti v malém startup FlowerChecker, který spoluzaložil a dělá tam technického ředitele.

Ondřej Veselý se Python naučil v Seznam.cz, později v něm implementoval masivní datové pipelines pro Kiwi.com; pak o tom přednášel v Minsku, Moskvě a Bělehradě aby přitáhl vývojáře do ČR. Na stará kolena zvládne ještě napsat nějaký backend pro mobilní appku, ale v posledních letech se věnuje spíš produktovému designu, bizdev a problematice etiky v AI.

Venue

ArtBar Druhý Pád, Štefánikova 836/1

Sejděte dolů po schodech, vydejte se doleva poměrně dlouhou chodbou, a po pravé straně najdete bar. Pyvo hledejte v salonku za barem.

Other maps: mapy.cz, Google Maps.