✎ Edit this event on GitHub

Brněnské Pyvo – Říjnové

The meetup took place on Thursday the 26th of October, 2017 at 19:00.
ArtBar Druhý Pád, Štefánikova 836/1 → map (mapy.cz)

Říjnové Pyvo se bude již tradičně konat v klubovně Artbaru, začne Python-related talky a posléze bude pokračovat více či méně divokou socializací na pivem :)

Tentokrát se nám podařilo nalákat tři speakery. Navíc máme naplánovaný také jeden lightning talk; k dalším se můžete odhodlat i v průběhu Pyva.

Talks

Mypy - tool for Python static analysis

  • Jirka Suchan

Mypy is a new tool for code static analysis. It makes refactoring safer, reveals bugs you dont even know you have. BDFL approved.

Tuned

  • Marek Suchánek

Linux je univerzální operační systém, ale nedovede zatím předvídat, k čemu se ho snažíte použít. Abyste své distribuci vysvětlili, že zrovna chcete provozovat server, šetřit energií nebo hrát hry na desktopu, obraťte se na projekt Tuned.

Organizace kódu

  • Roman Pavelka

Řeč bude o organizaci kódu v malých a středních projektech (přibliřně do dvaceti tisíc řádků kódu) se zaměřením na projekty převážně v Pythonu. Tématem bude jak rozdělit kód do procedur, tříd a modulů, jak vytvářet dokumentaci, jak pojmout testování a jak zamezit některým častým chybám. Zdrojem je autorova sedmiletá zkušenost s profesionálním vývojem v Pythonu, knihy Code Complete (McConnell, 2004) a Mythical Man-Month (Brooks, 1995) a článek Simple Testing Can Prevent Most Critical Failures (Yuan et al., 2014).

BarterBot

  • Karel Válek

BarterBot je implementaci amaterskeho robota napsaneho v jazyce Python. Nejedna se o robota zprostredkovavajiciho platby a nakup, nybrz o modularniho robota schopneho pracovat s vice, nez jednim komunikacnim protokolem.

Announcements

  • Petr Viktorin

OCDer

  • Jirka Suchan

Venue

ArtBar Druhý Pád, Štefánikova 836/1

Sejděte dolů po schodech, vydejte se doleva poměrně dlouhou chodbou, a po pravé straně najdete bar. Pyvo hledejte v salonku za barem.

Other maps: mapy.cz, Google Maps.