✎ Edituj tuto událost na GitHubu

Plzeňské Pyvo #5 AI - stačí se bát, nebo je lepší poznat?

Sraz se konal ve středu 12. září 2018 v 18:00.
Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň → mapa (mapy.cz)

Vážení přátelé Pythonu i další příznivci našich setkání!

Tentokrát se podíváme na téma Artificial intelligence, které při posledním setkání získalo nejvíc hlasů. AI je dnes buzzword, pod kterým je namícháno mnoho různých technologií, technik a přístupů. Některým z nich se budou věnovat naši přednášející.

Nechceme vás trápit přílišnou odborností. Záměrem je téma AI představit i laikům a jít spíše do šířky, než do hloubky. Věříme, že se přednášejícím podaří lidsky vysvětlit základy a ukázat praktické použití.

Neradi bychom však ošidili pokročilé vývojáře nebo vědce! Určitě nás přijďte seznámit se svou prací nebo libovolnou zajímavostí formou lightning talku, na který moc rádi navážeme diskuzí u pivka.

Přednášky

Úvodní slovo

  • Filip Vaculík
  • Tomáš Bedřich

Úvod do strojového učení

  • Vladimír Toncar

Aplikace ML/AI pro řešení problémů ve finančnictví a pojišťovnictví

  • David Brožík - S9Y

Genetické algoritmy

  • Filip Vaculík

Lightning talks

Pokud máte zkušenost se zajímavou technologii, projektem, nebo chcete prezentovat sebe, či svou firmu a její aktivity, nebojte se přihlásit o slovo. K dispozici můžete mít plných 5 minut pro své téma. Témata možno domluvit mailem na filip.vaculik@jsi.cz případně ve vhodnou chvíli při akci. Také sbíráme náměty na přednášky pro další Pyva viz. pyvo.cz#info-for-speakers.

Místo

Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň

Máme rezervovaný celý suterén restaurace (Pivní klub). Pokud nenajdete schody dolů, na baru vás rádi nasměrují.

Webovky restaurace (odscrollujte pro denní menu), stálé menu.

Z vlakového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Americká, Jungmannova, Bedřicha Smetany, Náměstí Republiky a Dominikánská. Možno též tramvají číslo 1 nebo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 3 minuty pěšky.

Z autobusového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Přemyslova, Solní a Dominikánská. Alternativně tramvají číslo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 5 minut pěšky.

Další mapy: mapy.cz, Google Maps.