✎ Edituj tuto událost na GitHubu

Plzeňské Pyvo #3 Data

Sraz se konal ve středu 9. května 2018 v 18:00.
Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň → mapa (mapy.cz)

Ahoj všichni!

Po diskuzích s účastníky volíme pro třetí setkání téma "automatizace práce s většími objemy dat". Start přednášek bude mezi 18:30 - 19:00. Rezervujte si dostatek času, setkání s lidmi, kteří prošlapávají cestu technologiemi může být stejně přínosné, jako oficiální program. Rádi bychom, abyste navázali tvalá spojenectví. Nemusíte být na všechny ty technologie a slepé uličky sami. Těšíme se na setkání.

Přednášky

Úvodní slovo

  • Filip Vaculík
  • Tomáš Bedřich

Pandas, analýza dat

  • Honza Smitka

Představení knihovny Pandas na praktickém příkladu ze skutečného světa, zpracování statistik PPC kampaní. Na vzorku dat si ukážeme, jak data načíst, provádět výpočty, filtrovat, řadit, seskupovat a spojovat.

Validace datových struktur

  • Olda Taufer

Letmý průlet knihovnami pro validaci dat. Podrobněji se seznámíme s knihovnou Schematics. Ukážeme si reálné využití a zajímavější validační schémata.

Anonymizace dat

  • Jirka Prchlík

Co s hromadami dat, když na vás za rohem číhají nástrahy jako ePrivacy a GDPR. Faker může být, v některých případech, řešení.

Lightning talks

Pokud máte zkušenost se zajímavou technologii, projektem, nebo chcete prezentovat sebe, či svou firmu a její aktivity, nebojte se přihlásit o slovo. K dispozici můžete mít plných 5 minut pro své téma.

Témata možno domluvit mailem na filip.vaculik@jsi.cz případně ve vhodnou chvíli při akci. Také sbíráme náměty na přednášky pro další Pyva viz. pyvo.cz#info-for-speakers.

Místo

Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň

Máme rezervovaný celý suterén restaurace (Pivní klub). Pokud nenajdete schody dolů, na baru vás rádi nasměrují.

Webovky restaurace (odscrollujte pro denní menu), stálé menu.

Z vlakového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Americká, Jungmannova, Bedřicha Smetany, Náměstí Republiky a Dominikánská. Možno též tramvají číslo 1 nebo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 3 minuty pěšky.

Z autobusového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Přemyslova, Solní a Dominikánská. Alternativně tramvají číslo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 5 minut pěšky.

Další mapy: mapy.cz, Google Maps.