✎ Edit this event on GitHub

Plzeňské Pyvo #21 Lehké představení jiných programovacích jazyků

The meetup took place on Wednesday the 14th of July, 2021 at 18:00.
HUB 2.0, Cukrovarská 3006/20, Plzeň → map (mapy.cz)

Vážení přátelé a příznivci našich setkání!

Pojďme se opět setkat osobně, tentokrát s odlehčenějším prázdninovým tématem – exkurzí do světa jiných jazyků.

Pokud nás můžete obohatit vaší zkušeností s dalším z programovacích jazyků, budeme rádi, když si pripravíte několikaminutový vstup.

V HUBu bude k dispozici voda, točená Kofola, pivo a pár drobností k poškádlení chuťových buněk. Pokud máte zájem se na akci najíst, lze využít dovážky, kousek od objektu, v ulici Černická 10, je například provozovna Pizza doma.

Prosíme o dodržování rozumných opatření zabraňujících šíření nakažlivých nemocí. Link

Protože se nekteří mohou zúčastnit jen online, plánujem část našeho setkání streamovat, ale pokud můžete, raději přijděte na živo.

Link Meeting ID: 832 4154 2579 Passcode: 1407

Děkujeme a na viděnou!

Talks

Úvodní slovo

  • Tomáš Bedřich & Filip Vaculík

Haskell

  • Tomáš Zítka

Čistě funkcionální, staticky typovaný, líný jazyk, co na se tom může Pythoniostovi líbit?

Z Pythonu k C#.

  • Adéla Kristejnová

Letem světem C# a .NETem.

Programování hrou

  • Filip Vaculík

Jak na výuku programování pro děti, mládež a hravé. Letmá přehlídka technologií, které se osvědčily po Karlovi a Baltíkovi.

BASH

  • Tomáš Lipenský

Tomáš je bývalý šéfadmin z IBM, který nyní působí v Oriflame. Dorazí k nám z Brna, aby nás obohatil o jeho zkušenosti s BASHem a drobné srovnání s Pythonem.

Lightning talks

Pokud máte zkušenost se zajímavou technologii, projektem, nebo chcete prezentovat sebe, či svou firmu a její aktivity, nebojte se přihlásit o slovo. K dispozici můžete mít plných 5 minut pro své téma.

Témata možno domluvit mailem na filip.vaculik@jsi.cz, případně u libovolného z organizátorů ve vhodnou chvíli při akci. Také sbíráme náměty na přednášky pro další Pyva, více informací na pyvo.cz#info-for-speakers.

Venue

HUB 2.0, Cukrovarská 3006/20, Plzeň

Na brance u vstupu do objektu bude podrobnější nasměrování.

Pokud máte zájem o větší jídlo, lze využít dovážky. Kousek od objektu je například provozovna Pizza doma. Na místě bude k dispozici voda, točená kofola a pivo.

Z vlakového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Mikulášská, Slovanská, Papírnická, poté přes Papírenskou lávku do ulice Cukrovarská. Alternativně tramvají číslo 1 či 2 do zastávky Mikulášské náměstí, poté opět 7 minut pěšky ulicí Papírnická a přes Papírenskou lávku do ulice Cukrovarská.

Z autobusového nádraží asi 25 minut pěšky ulicemi Husova, Smetanovy sady, Kopeckého sady, Goethova, Prokopova, Doudlevecká až do ulice Cukrovarská. Alternativně tramvají číslo 2 na zastávku Mikulášské náměstí, pak 7 minut pěšky ulicí Papírnická a přes Papírenskou lávku do ulice Cukrovarská.

Other maps: mapy.cz, Google Maps.