✎ Edit this event on GitHub

Plzeňské Pyvo #9 Vizualizace dat

The meetup took place on Wednesday the 8th of May, 2019 at 18:00.
Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň → map (mapy.cz)

Vážení přátelé a příznivci našich setkání!

I v "Den vítězství", jsme připraveni udržet naši tradici, tedy pravidelná setkání druhou středu v lichém měsíci. Kromě setkáním s podobně naladěnými lidmi o váš zájem budeme soupeřit za pomoci lákavého tématu "vizualizace dat".

Očekávat můžete úvod do tématu vizualizace dat, přehledy nástrojů i podrobnější ukázku jedné z hlavních technologií pro vizualizaci dat.

Talks

Úvodní slovo

  • Filip Vaculík

Jaké otázky si pokládáme před vizualizací dat

  • Christine Baierová, Lynt.cz

Kdy je dobré použít vizualizační techniky a kdy je lepší zůstat u tabulky? Jakou informaci mají data sdělit a jakou formu reprezentace zvolit?

Přehled základních i pokročilých nástrojů pro vizualizaci dat v Pythonu.

  • Tomáš Zítka, Nové technologie - výzkumné centrum, Západočeská univerzita v Plzni

Těšit se můžete na známé Matplotlib, Seaborn a plot.ly, ale třeba i na Holoviews a pro 3D PyVis a Mayavi. Přehled se bude hodit novým Pythonistům, kteří hledají vhodný nástroj, i starým harcovníkům, kteří by rádi zkusili něco nového.

Matplotlib

  • Christine Baierová, Lynt.cz

Seznámení s nejpoužívanější Pythonovskou knihovnou pro tvorbu jednoduchých i komplexních a efektivních vizualizací. Nabízí velkou škálu možností jak data graficky znázornit. Např. histogramy, sloupcové diagramy, heatmapy aj. V několika krocích si ukážeme, jak snadno a rychle vykreslit data a vytěžit z nich maximum.

Vizualizace pomocí PyGame a PyOpenGL

  • Filip Vaculík

Jak mohou být pro vizualizaci dat použity knihovny, které primárně slouží pro tvorbu her?

Lightning talks

Pokud máte zkušenost se zajímavou technologii, projektem, nebo chcete prezentovat sebe, či svou firmu a její aktivity, nebojte se přihlásit o slovo. K dispozici můžete mít plných 5 minut pro své téma. Téma je možno přihlásit kdykoliv během akce u libovolného z organizátorů. Také sbíráme náměty na přednášky pro další Pyva viz. pyvo.cz#info-for-speakers.

Venue

Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň

Máme rezervovaný celý suterén restaurace (Pivní klub). Pokud nenajdete schody dolů, na baru vás rádi nasměrují.

Webovky restaurace (odscrollujte pro denní menu), stálé menu.

Z vlakového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Americká, Jungmannova, Bedřicha Smetany, Náměstí Republiky a Dominikánská. Možno též tramvají číslo 1 nebo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 3 minuty pěšky.

Z autobusového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Přemyslova, Solní a Dominikánská. Alternativně tramvají číslo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 5 minut pěšky.

Other maps: mapy.cz, Google Maps.