✎ Edit this event on GitHub

Plzeňské Pyvo #6 Testování - kód ve vašich služách

The meetup took place on Wednesday the 14th of November, 2018 at 18:00.
Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň → map (mapy.cz)

Vážení přátelé a příznivci našich setkání! Pro nadcházející setkání jsme vybrali téma Testování. Připraven je úvod pro laiky, kteří svět testování teprve obcházejí z opatrné vzdálenosti, ale i přednáška která nás ponoří do větších hlubin této oblasti. Ať už jste v této oblasti začátečníci či experti, pro všechny je určen nepodceňujte čas plodných diskuzí po skončení přednášek. Je to prostor, kdy si můžeme vzájemně předat mnoho cenných zkušeností. Speciální pozvání patří účastnicím našeho kurzu PyLadies jakož i zájemkyním o další běh.

Talks

Úvodní slovo

  • Filip Vaculík
  • Tomáš Bedřich

Jak začít s testováním

  • Filip Vaculík

Základní pojmy z oblasti testování a stručný návod s ukázkami, jak jednoduše začít testovat s knihovnou Doctest.

Testovací framework Pytest

  • Tomáš Bedřich

NeMockujme celý svět

  • Vladimír Kašpar, Heureka.cz

Integrační test API musí být opravdu kompletně integrační. Pokud není, tak test coverage nikdy nebude 100%, jak se může zdát. Vláďa vám ukáže, jak lze vytvářet navazující služby (např. databázi) pro každý testcase zvlášť a pak spouštět testy tak, aby co nejvěrněji odpovídaly reálnému používání API.

Lightning talks

Pokud máte zkušenost se zajímavou technologii, projektem, nebo chcete prezentovat sebe, či svou firmu a její aktivity, nebojte se přihlásit o slovo. K dispozici můžete mít plných 5 minut pro své téma. Témata možno domluvit mailem na filip.vaculik@jsi.cz případně ve vhodnou chvíli při akci. Také sbíráme náměty na přednášky pro další Pyva viz. pyvo.cz#info-for-speakers.

Venue

Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň

Máme rezervovaný celý suterén restaurace (Pivní klub). Pokud nenajdete schody dolů, na baru vás rádi nasměrují.

Webovky restaurace (odscrollujte pro denní menu), stálé menu.

Z vlakového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Americká, Jungmannova, Bedřicha Smetany, Náměstí Republiky a Dominikánská. Možno též tramvají číslo 1 nebo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 3 minuty pěšky.

Z autobusového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Přemyslova, Solní a Dominikánská. Alternativně tramvají číslo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 5 minut pěšky.

Other maps: mapy.cz, Google Maps.