✎ Edit this event on GitHub

Liberecké Pyvo #5

The meetup took place on Thursday the 9th of May, 2019 at 18:00.
Restaurace Depo, Jablonecká 562, Liberec → map (mapy.cz)

Je tu páté Liberecké Pyvo, programátorský sraz nejen o Pythonu. Ač se akce koná pod záštitou Python komunity, vítáni jsou programátoři a admini používající jakýkoli (i žádný) programovací jazyk.

Abychom věděli, s kolika lidmi můžeme počítat, prosím nahlaste svou účast. Díky!

Talks

Graylog - Open Source Log Management

  • Ondřej Spáčil

Rychlý průvodce uživatelsky přívětivým Log Managentem a možnostmi jeho rozšíření externími Python skripty.

Typing, attr.s, dataclasses - k čemu je to dobré

  • Jan Březina

Python 3.6 přinesl podporu 'type hints/annotations' zavádějící některé vlastnosti staticky typovaných jazyků. Ukážeme si proč je to dobré a jak zůstává zachována kompatibilita s duck-typingem. Dále krátce představím knihovnu 'attr.s' a porovnám jí s možnostmi 'dataclasses' zavedenými v Python 3.7. Přehledová přednáška vychází z aplikace uvedených technologií při vývoji workflow systému pro high performance computing.

Lightning talks

Krátké přednášky na libovolné téma. Jediným omezením je časový limit pět minut (včetně prostoru pro dotazy). Registrujte svůj lightning talk na lipyvo.jdem.cz.

Venue

Restaurace Depo, Jablonecká 562, Liberec

Máme rezervovaný salonek pro 40 lidí. Na webových stránkách restaurace je k dispozici jídelní i nápojový lístek. Pozor, restaurace nepřijímá platební karty, vezměte si tedy dostatečnou hotovost.

Z vlakového a autobusového nádraží je možné do restaurace dojít za 22 minut, případně je možné jet 3 zastávky tramvají linky 2 nebo 3 do zastávky Šaldovo náměstí a dále asi 5 minut pěšky. Ve všech tramvajích je možné zakoupit jízdenku v hodnotě 20 Kč pomocí bezkontaktní platební karty.

Při cestě autobusem Regiojet z Prahy vystupte v první zastávce Liberec, Fügnerova-Blažkova, a dále pokračujte asi 12 minut pěšky.

Parkování je možné například v obchodním centru Plaza. První hodina je zdarma, další za 40 Kč.

Other maps: mapy.cz, Google Maps.