✎ Edit this event on GitHub

Liberecké Pyvo #1 import this

The meetup took place on Wednesday the 14th of February, 2018 at 18:00.
Restaurace Depo, Jablonecká 562, Liberec → map (mapy.cz)

Pyvo zavítalo i do Liberce! Po Brně, Praze, Ostravě, Olomouci a Plzni je to konečně i setkání programátorů v regionu pod Ještědem.

Abychom věděli, s kolika lidmi můžeme počítat, prosím nahlaste svou účast. Díky!

Na drobné občerstvení zve také spolek vpsFree.cz, jehož členové jsou mezi Pyvaři samozřejmě vítáni.

Talks

Úvodní slovo

  • Ondřej Caletka

Krátké povídání o tom, co je to Pyvo, od člověka, který pivo nepije, hospody nevyhledává a přesto to nakonec organizuje.

Python @click

  • Tomáš Bedřich

Skripty občas píše asi každý. Pokud se zuby nehty nedržíte skriptování v shellu, ale připustíte i Python, mohu vám ukázat, jak za 10 minut vytvořit nádherné CUI (command-line user interface) s pomocí modulu click. Pokročilé parsování argumentů je jenom začátek – je libo barvičky nebo progressbar? Přednáška z InstallFestu 2017.

Jak postavit slovník z nul a jedniček

  • Petr Viktorin

Python je „vysokoúrovňový programovací jazyk“: programy v něm jsou čitelné pro lidi, spíš než aby odpovídaly tomu, jak je provádí počítač. A tak ačkoli se tak nějak ví, že v počítači jsou jenom samé nuly a jedničky, není úplně jasné, kde se vzaly ostatní čísla – a navíc i řetězce, seznamy, slovníky a ostatní objekty.

Pojďte se něco dozvědět o tom, jak funguje počítačová paměť, a jakým způsobem jsou v ní uloženy základní objekty Pythonu.

Přednáška bude přístupná každému, kdo někdy v Pythonu použil slovník. Ale i pokročilí Pythonisti se pravděpodobně dozví něco nového.

vpsFree.cz: linuxový server u neziskovky

  • Petr Krčmář

BigClown: IoT z Liberce do celého světa

  • Pavel Hübner

Všudepřítomné dráty: o distribuci elektrické energie

  • Ondřej Dragoun

Jak postavit slovník z nul a jedniček – doplnění

  • Petr Viktorin

Pozvánka na PyCon CZ 2018

  • Ondřej Caletka

Venue

Restaurace Depo, Jablonecká 562, Liberec

Máme rezervovaný salonek pro 40 lidí. Na webových stránkách restaurace je k dispozici jídelní i nápojový lístek. Pozor, restaurace nepřijímá platební karty, vezměte si tedy dostatečnou hotovost.

Z vlakového a autobusového nádraží je možné do restaurace dojít za 22 minut, případně je možné jet 3 zastávky tramvají linky 2 nebo 3 do zastávky Šaldovo náměstí a dále asi 5 minut pěšky. Ve všech tramvajích je možné zakoupit jízdenku v hodnotě 20 Kč pomocí bezkontaktní platební karty.

Při cestě autobusem Regiojet z Prahy vystupte v první zastávce Liberec, Fügnerova-Blažkova, a dále pokračujte asi 12 minut pěšky.

Parkování je možné například v obchodním centru Plaza. První hodina je zdarma, další za 40 Kč.

Other maps: mapy.cz, Google Maps.