✎ Edituj tuto událost na GitHubu

Brněnské Pyvo – Listopadové

Sraz se konal ve čtvrtek 28. listopadu 2019 v 19:00.
ArtBar Druhý Pád, Štefánikova 836/1 → mapa (mapy.cz)

Listopadové Pyvo přináší opět několik zajímavých přednášek a příležitost pro to, se setkat s lokálními Pythonisty, probrat vše důležité a ochutnat pivní nabídku Artbaru.


November Pyvo brings interesting talks again. Also a great opportunity to meet local Pythonistas, discuss "important stuff" and try some of the great beers of Artbar.

Přednášky

Automatizovaná konverze textových sestav do formátu Office Open XML

  • Luděk Reif

Tahle přednáška bude v českém jazyku.

Z UNIXového systému dostaneme textovou sestavu, která je pro další zpracování uživatelem nevhodná. Údaje z ní sice dostane, ale o nějakém třídění, jednoduchém vyhledávání nebo snad tvorbě statistiky nemůže být řeč. A tak za pomocí propojení Pythonu a databáze vznikl jednoduchý program, který na základě nastavených pravidel převede textovou sestavu do Office Open XML, se kterým už si poradí tabulkový editor a uživateli poskytuje nesrovnatelný komfort.

Roboproject

  • Karolina Surma

Už rok se skupina nadšených začínajících Pythonistek věnuje vývoji počítačové verze deskové hry RoboRally v Pythonu. A první hratelná verze je na světě! Pojďme si říct něco o technologiích, které jsou na hře použity, jaká jsou jejich omezení, jaká je další budoucnost projektu a jak se do něj můžete zapojit.


For the last year, a group of eager Python beginners has been working on Python version of a board game RoboRally. We're pleased to announce v. 1! Let's talk about what technologies we used and why, what are the limitations, what are the possibilities of future development and how you can contribute.

Automating the boring space stuff!

  • Matthias Bermann

Matthias will introduce to us how to (almost) automate satellite operations. It involves an automation-framework as the base, and the different tools and utilities built on top of it. Additionally, the talk will include the evolution of the ground software side, reducing manual steps to near-automatic, one-click solution. As the last topic, the talk will also describe the move from purely on-site service to AWS and various pitfalls encountered while learning the new platform.

Lightning talky

Určitě dojde i na lightning talky. Můžeš jeden mít i ty, viz pyvo.cz#info-for-speakers. Registrace nutná na Lightning Talk – bit.ly/brpylight.

Místo

ArtBar Druhý Pád, Štefánikova 836/1

Sejděte dolů po schodech, vydejte se doleva poměrně dlouhou chodbou, a po pravé straně najdete bar. Pyvo hledejte v salonku za barem.

Další mapy: mapy.cz, Google Maps.