✎ Edituj tuto událost na GitHubu

Plzeňské Pyvo #12 GIT

Sraz se konal ve středu 13. listopadu 2019 v 18:00.
Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň → mapa (mapy.cz)

Vážení přátelé a příznivci našich setkání!

Zjistili jsme, že stále ještě ne všichni se úplně kamarádí s nejpoužívanějším verzovacím systémem dneška – s Gitem. Proto jsme se rozhodli tomuto tématu věnovat ještě jeden poslední večer, po kterém už všichni budou vědět 100% všechno. :)

Git je sice nejoblíbenější mezi programátory, ale jeho použití se zdaleka neomezuje na psaní kódu. Proto přijďte i vy, kdož přímo nepíšete kód, avšak máte libovolnou motivaci nějaké soubory verzovat / zachovávat jejich historii změn.

Přednášky

Úvodní slovo

  • Filip Vaculík
  • Tomáš Bedřich

Úvod do Gitu

  • Jan Smitka - Lynt

Git není jen nástrojem pro spolupráci v týmech, je dobrým pomocníkem i na soukromých projektech (ne)jen pro radost. V přednášce si proto vysvětlíme základní pojmy a ukážeme si, že s Gitem lze začít velmi snadno i bez příkazové řádky. Přednáška bude určena především pro začátečníky, kteří s podobným nástrojem ještě nepracovali.

Git hooks

  • Ondřej Kristejn - Heureka

Prostředek, jak naučit Git automaticky reagovat na konkrétní události.

Git filter-branch

  • Tomáš Zítka - ZČU

Odstraňování nepohodlných dat z historie.

Git bisect

  • uvidíme

Git reflog

  • uvidíme

Git rebase

  • uvidíme

Obsluha Gitu rychleji

  • Filip Vaculík

Ukázka aliasů, které se vám mohou hodit pro zautomatizování práce s Gitem.

Lightning talks

Pokud máte zkušenost se zajímavou technologii, projektem, nebo chcete prezentovat sebe, či svou firmu a její aktivity, nebojte se přihlásit o slovo. K dispozici můžete mít plných 5 minut pro své téma. Téma je možno přihlásit kdykoliv během akce u libovolného z organizátorů. Také sbíráme náměty na přednášky pro další Pyva viz. pyvo.cz#info-for-speakers.

Místo

Beer Factory, Dominikánská 13/8, Plzeň

Máme rezervovaný celý suterén restaurace (Pivní klub). Pokud nenajdete schody dolů, na baru vás rádi nasměrují.

Webovky restaurace (odscrollujte pro denní menu), stálé menu.

Z vlakového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Americká, Jungmannova, Bedřicha Smetany, Náměstí Republiky a Dominikánská. Možno též tramvají číslo 1 nebo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 3 minuty pěšky.

Z autobusového nádraží 15 minut pěšky přes ulice Přemyslova, Solní a Dominikánská. Alternativně tramvají číslo 2 na zastávku Náměstí Republiky, pak 5 minut pěšky.

Další mapy: mapy.cz, Google Maps.