✎ Edituj tuto událost na GitHubu

Plzeňské Pyvo #37 Nástrojové

Sraz se konal ve středu 13. března 2024 v 18:00.
Raven Pub, Mozartova 1, Plzeň → mapa (mapy.cz)

Vážení přátelé a příznivci našich setkání!

Druhé Pyvo roku 2024 bude zaměřené na nástroje. Podíváme se nejen na softwarové nástroje, které dokáží vývoj v Pythonu zrychlit i usnadnit, ale uděláme si i malý vhled do nástrojů fyzických: konkrétně se podíváme na svobodný mobilní telefon.

Těšíme se na viděnou!

Přednášky

Úvodní slovo

  • Filip Vaculík

Zkušenosti s férovým svobodným telefonem Fairphone + /e/OS

  • Jiří Fictum, VOŠ Plzeň

Správa a kontrola projektů v Pythonu kosmickou rychlostí: uv, ruff a pre-commit

  • Jan Smitka, Lynt

V posledním roce a půl vznikly dva velmi zajímavé open-source projekty: ruff, který slouží pro kontrolu (linting) a formátování kódu, a uv, který plánuje usnadnit (a hlavně zrychlit) správu závislostí a virtualenvs.

Oba mají (kromě týmu autorů) společnou zásadní věc: jsou napsané v Rustu a kladou velký důraz na rychlost. V rámci přednášky oba nástroje integrujeme do existujícího projektu a předvedeme si jejich použítí v praxi.

Spouštění kontrol kódu také zautomatizujeme nástrojem pre-commit.

Lightning talks

Pokud máte zkušenost se zajímavou technologii, projektem, nebo chcete prezentovat sebe, či svou firmu a její aktivity, nebojte se přihlásit o slovo. K dispozici můžete mít plných 5 minut pro své téma.

Témata možno domluvit mailem na tozitka@gmail.com případně u libovolného z organizátorů ve vhodnou chvíli při akci. Také sbíráme náměty na přednášky pro další Pyva, více informací na pyvo.cz#info-for-speakers.

Místo

Raven Pub, Mozartova 1, Plzeň

Pivovarská hospůdka se salónkem, přímo v budově pivovaru na adrese Mozartova 1 v Plzni Bolevci. Až 6 druhů piv raven, studená i teplá kuchyně - v létě gril na zahrádce.

Další mapy: mapy.cz, Google Maps.